Schimmelnagels

Schimmelnagels (ONYCHOMYCOSE) behandelen, genezen en voorkomen

Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf

Schimmelnagel behandelen

Ouderen mensen hebben ongeveer 30x meer kans om een schimmelnagel te ontwikkelen dan kinderen. U herkent een schimmelnagel aan de verkleuringen van de nagelplaat, zoals witte tot gele-bruinachtige strepen. Ook is de lengtegroei van de nagel geremd. Daardoor neemt de nagel in dikte toe.

Schimmel begint bij de vrije nagelrand. Van daaruit groeit de schimmel in de nagelplaat naar de basis van de nagel. Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf. Wanneer de nagel door schimmel is geïnfecteerd, zal de infectie zich langzaam uitbreiden.

Door de nagels te frezen, kunnen we ervoor zorgen dat een deel van de schimmels wordt weggehaald. Ook kan de verkleuring van de nagels minder worden. Daarnaast adviseer ik HFL Solution Spray in combinatie met dadi´Oil. Dit vereist wel discipline van u als gebruiker (elke ochtend en avond aanbrengen), en daarbij moeten ook de schoenen aan de binnenkant worden behandeld om herbesmetting te voorkomen. Het kan soms wel een jaar duren voordat het geïnfecteerde deel van de nagel geheel uitgegroeid is. En dat is ook wel logisch als u bedenkt dat een teennagel gemiddeld 1 mm tot 1,5 mm per maand groeit..

In een vergevorderd stadium helpt een schimmeldodend middel niet meer afdoende en is het raadzaam om de huisarts te raadplegen. Deze kan u een medicijnkuur voorschrijven. Deze medicatie heeft echter best heftige bijwerkingen.

Hoe komt u aan een schimmelnagel?
De meest voorkomende infectiebronnen zijn het zwembad, de sporthal-douche, en de sauna. Wanneer u daar op blote voeten rondloopt, komt u bijna onvermijdelijk in contact met schimmelsporen. Als u vervolgens uw voeten onvoldoende afdroogt en bovendien overmatig transpireert, is de kiem voor een schimmelinfectie gauw gelegd.
Een vochtige huid, nauwe schoenen, en het wassen met te veel zeep kunnen de infectie stimuleren.

Hoe voorkomt u een schimmelnagel?

  • Droog uw voeten altijd goed af, met name tussen de tenen!.
  • Gebruik elke dag schone sokken die bij voorkeur van katoen of wol zijn gemaakt
  • Vermijd het dragen van synthetische kousen.
  • Loop op goed passende en goed ventilerende schoenen, liefst van leer.
  • Beperk het gebruik van zeep bij het wassen van uw voeten.
  • Spoel uw voeten altijd goed af om zeepresten te verwijderen.
  • Draag altijd slippers wanneer u zich in vochtige ruimtes begeeft (sportschool/sauna/zwembad)